xx
De algemene voorwaarden zoals deze door de DuPho (Dutch Photographers) zijn geformuleerd en gedeponeerd zijn bij de rechtbank Amsterdam, zijn van toepassing op alle rechtsbetrekkingen, opdrachten en correspondentie van My Wedding Photos en Marjon Zijlstra Fotografie. My Wedding Photos is een onderdeel van Marjon Zijlstra Fotografie, dus de Algemene Voorwaarden van Marjon Zijlstra Fotografie zijn van toepassing. Deze beschermen jou en mij door duidelijkheid te creëren over onderwerpen waar soms discussie over kan ontstaan. Toepasselijkheid van de algemene voorwaarden van de wederpartij worden uitdrukkelijk van de hand gewezen.
Klik hier om de Algemene Voorwaarden te lezen.

Wat mag je met de geleverde foto’s wel en niet doen?
Je mag alle door mij geleverde foto’s onbeperkt gebruiken, zonder enige beperking van tijd, kwantiteit of medium. Voor evenementenbureaus en communicatiebureaus geldt dit ook voor de opdrachtgever.
In de volksmond wordt dit ‘rechtenvrij’ genoemd. Deze term is niet correct (op beeld rust namelijk altijd recht), maar in de praktijk komt het wel op hetzelfde neer: je mag de beelden gewoon gebruiken en hoeft mij niet op te bellen bij elk volgend gebruik.
De juridische omschrijving is dat ik (als fotograaf eigenaar van het beeld) jou (en eventueel jouw opdrachtgever) een onbeperkte gebruikslicentie verleen. Dit is in Nederland geregeld in de Auteurswet.

Er mag dus heel veel wel. Wat mag er niet?
– Je mag de beelden niet aan derden overhandigen, je mag ze niet verkopen en je mag ze niet onder eigen naam insturen in een wedstrijd.
– Eventuele derden die de foto’s ook mooi vinden (bijv. de cateraar die de foto’s van het diner tijdens jullie bruiloft mooi vindt) mag je naar mij doorverwijzen. Zij kunnen (mits je daar als mijn opdrachtgever geen probleem mee hebt) de beelden van mij ontvangen voor een vriendelijk tarief.

Let ook even op het volgende:
Portretrecht: mensen die duidelijk herkenbaar staan op een foto hebben ‘portretrecht’. Je mag foto’s van hen niet zonder meer publiceren. Je dient dit met henzelf te regelen. Alle foto’s die door mij gebruikt zijn op mijn website en Social Media heb ik met toestemming van de geportretteerden mogen plaatsen!
Publicatie op mijn sites. Met enige regelmaat laat ik foto’s zien op mijn website of via diverse sociale media. Je kunt het altijd aangeven als je dit liever niet hebt met betrekking tot foto’s die ik voor je maak.

Ik hoop dat ik je zo wat duidelijkheid heb kunnen verschaffen!
Groetjes, Marjon

© 2015 Marjon Zijlstra Fotografie | KVK 17217806 | ’s-Hertogenbosch | Disclaimer